Back to top

We zijn verheugd mee te delen dat elk meisje uit de 1000 ondertussen een Plan Ouder heeft gevonden. 1000 x bedankt!! Dit is het begin van een mooi verhaal voor vele Plan Ouders. Zij komen nu in contact met één kind waarmee ze een hechte band kunnen opbouwen. En uiteraard zijn er nog heel wat andere kinderen die uitkijken naar hun eigen Planouder. Iets voor jou? Word snel Plan Ouder via deze link.

 

Geef een meisje de kans om naar school te gaan

Veel meisjes in de wereld kunnen of mogen niet naar school. En dat is een serieus probleem. Onderwijs is immers de beste manier om een meisje te beschermen tegen een kindhuwelijk, uitbuiting of mishandeling. Door naar school te gaan, kan ze haar toekomst veiligstellen, opkomen voor haar rechten en haar dromen volgen.

"Ik zit in het 6de leerjaar. Onlangs zei mijn mama dat ik volgend jaar moet stoppen met school zodat ik haar kan helpen geld te verdienen. Ik wil helemaal niet stoppen met school. Ik ben er goed in en al mijn vrienden zijn daar." - Raghad, 12, Lebanon

Door de aanhoudende Coronacrisis zijn heel wat gezinnen hun inkomen verloren. Vele meisjes moeten stoppen met school om te gaan werken, of ze worden uitgehuwelijkt. Onderwijs kan alles veranderen. Samen met jou kunnen we het recht van meisjes op onderwijs beschermen en hen helpen hun toekomst veilig te stellen.

Word nu Plan Ouder, voor maar één euro per dag, en geef een meisje uit de duizend een betere toekomst.

Wij gaan door tot al deze meisjes een Plan Ouder hebben.
Want elk meisje telt.

Word nu plan ouder

Maak als Plan Ouder het verschil

Door een kind te sponsoren, wordt jouw hulp vermeningvuldigd omdat je ook de gemeenschap van jouw Plan Kind helpt. Dankzij jouw sponsoring en dat van vele andere Plan Ouders kunnen kinderen naar school gaan, krijgen ze voedzaam eten en proper water en worden ze beschermd tegen kindhuwelijk, genitale verminking en andere gevaren.

Nieuws over jouw Plan Kind krijg je niet alleen van ons, maar ook van jouw Plan Kind. Want wist je dat je haar brieven of kaartjes kan versturen, en zelfs bezoeken? Zo leer je jouw Plan Kind echt kennen.

Marie-Pierre en haar Plan kind Lizeth Anabel (13 jaar) uit Ecuador

Marie-Pierre en haar Plan kind Lizeth Anabel (13 jaar) uit Ecuador

"Omdat ik mij altijd bevoorrecht heb gevoeld dat ik op de juiste plaats in deze wereld geboren ben, wil ik dit geluk graag delen met zij die het minder goed hebben.Wat ik tevens belangrijk vind is dat alle vrouwen waar ook ter wereld de kansen krijgen om hun sterktes en talenten uit te bouwen, elk in zijn gemeenschap."

Sarah en haar plan kind Shama (17) uit India 

Sarah en haar plan kind Shama (17) uit India 

"Doordat ik de ontwikkeling van een kind en haar gemeenschap door de jaren heen kon volgen, kan ik echt de impact van mijn steun zien. Ik heb het gevoel dat ik op mijn niveau een verschil maak in het leven van mijn Plan Kind en de andere kinderen in haar gemeenschap."

Robert en Martine en hun Plan Kind Dolly uit India

Robert en Martine en hun Plan Kind Dolly (7 jaar) uit India

"Plan Ouders zijn - zoals we al bijna 25 jaar zijn - is een groot genot! Wij werken niet alleen mee aan het verbeteren van de levensomstandigheden van hele gemeenschappen, maar we hebben ons ook kunnen verbinden met onze Plan Kinderen, per post en via bezoekjes."

 

Hier zie je welke meisjes een Plan Ouder hebben gevonden. Ben je zelf net Plan Ouder geworden van één uit de 1000, dan kan je hier alvast zien wie je nieuwe Plan Kind wordt.

Peru
Briana
Briana 3 jaar
Cameroon
Hentiminba
Hentiminba 7 jaar
El Salvador
Jeymi
Jeymi 2 jaar
Togo
Lelenwe
Lelenwe 7 jaar
girl
girl
girl
girl
girl
girl
girl
girl
girl
girl
girl