Back to top
AYO_KeyNumbers_HP_Banner_NL-1

De toekomst veranderen, begint bij haar 

Wereldwijd worden miljoenen meisjes nog steeds verhinderd zich te ontplooien tot sterke onafhankelijke vrouwen. Deze onrechtvaardigheden met name het gebrek aan onderwijs, de huidige hongercrisis, gedwongen huwelijken en vroegtijdige zwangerschappen verhinderen meisjes hun leven in eigen handen te nemen en hun toekomst zelf te bepalen.  

Met jouw steun strijdt Plan International samen met meisjes en jonge vrouwen voor gelijke rechten. Door middel van specifieke projecten zorgen we ervoor dat meisjes hun potentieel kunnen waar maken. Want als we willen blijven geloven dat elke generatie een betere wereld voor zichzelf en anderen creëert, moeten we ze hiervoor alle kansen blijven geven.  

De toekomst veranderen, begint bij haar. 

Neen tegen kindhuwelijken 

Elke dag worden 33.000 meisjes verplicht als kind te trouwen. Gemeenschappen zien het als een financiële zekerheid voor hun dochter en doen het vaak ter goeder trouw. Maar ze dwingen meisjes  in een leven waar ze niet voor kozen. Volledig afhankelijk en naar de wil van hun partner.  

Plan International sensibiliseert gemeenschappen op de schadelijke gevolgen van kindhuwelijken en verleent steun aan gezinnen via financiële of materiële hulp. Zo worden dochters geen slachtoffer van een moeilijke context, blijven ze op school en werken ze aan een betere toekomst.

Visu1_NL

Haar lichaam, haar keuze 

Alle meisjes moeten kunnen beslissen over hun eigen leven en lichaam. De impact van (meestal ongewilde) zwangerschappen op het leven van jonge meisjes zijn immens. In landen waar geen kwaliteitsvolle zorg kan worden geboden, zijn de complicaties tijdens de zwangerschap en bij de geboorte vaak levensbedreigend. 

Plan International investeert in seksuele voorlichting voor meisjes en jongens en biedt  kwaliteitsvolle medische en psychologische opvolging aan moeders en baby's. 

Visu2_NL

Onderwijs creeërt vrijheid 

Alle meisjes en jonge vrouwen hebben recht op kwaliteitsvol onderwijs en een fatsoenlijke job. 

Plan International investeert in kleuter-, basis- en middelbaar onderwijs, beroepsopleidingen, spaar- en kredietgroepen en noodscholen om zowel meisjes als jongens de kans te geven een eerlijke en rechtvaardige toekomst op te bouwen. 

Visu3_NL

Strijden tegen honger

Wereldwijd lijden 928 miljoen mensen honger, van wie 70% vrouwen en meisjes. Deze crisis verhoogt het risico op gedwongen huwelijken, gender-gerelateerd geweld en vroege zwangerschappen.

Als Plan Ouder help je gezinnen, kinderen & meisjes te voorzien van basisbehoeften. Dit onder andere door de distributie van schoolmaaltijden, voedselpakketten en waterzuiveringstabletten.

Lees meer over wereldwijde hongercrisis

MicrosoftTeams-image (17)

Het Plan Ouderschap, wat is dat? 

Plan Ouder worden betekent kinderen en/of jongvolwassenen de sleutels geven tot een eerlijke en rechtvaardige toekomst. Je wordt Ouder van hun Plannen om uit te groeien tot sterke individuen die hun leven in eigen handen nemen.  

Je biedt hen de kans toegang te krijgen tot kwaliteitsonderwijs, gezondheidszorg, veilig drinkwater,.. en beschermt hen tegen gedwongen huwelijken en vroege zwangerschappen. 

Via jouw Plan Kind zie je hoe jij een gemeenschap verandert en in beweging zet. Want jouw Plan Ouderschap steunt niet enkel jouw Plan Kind maar tevens zijn/haar leefgemeenschap.  

Ik wil meer te weten komen over het Plan Ouderschap 

graph_NL-1
AYO_CTA_NL