Back to top

 

Wereldwijd gaan 130 miljoen meisjes nog steeds niet naar school omdat ze als ondergeschikt aan jongens worden beschouwd. Deze ongelijkheid moet dringend stoppen!

Want jongen of meisje, iedereen verdient de kans om naar school te gaan.

Plan International werkt in meer dan 75 landen om dit onrecht aan te pakken en bereikt jaarlijks meer dan 50 miljoen kinderen, maar dat is spijtig genoeg nog niet voldoende.

Plan International België lanceert daarom de campagne ‘1.000 Meisjes Countdown’. Hierbij gaan we op zoek naar 1.000 nieuwe Plan Ouders die 1.000 meisjes en hun gemeenschap kansen willen geven om hun dromen waar te maken.

Ben jij één van hen?

Artboard 1 copy-100-1

Investeren in meisjes is investeren in een betere toekomst

De toegang tot school en onderwijs heeft een directe impact op het leven van meisjes, hun gezinnen en gemeenschappen. Door naar school te gaan, hebben ze meer kans om later een goede job te vinden, een hoger inkomen te krijgen en hun stem te laten horen op politiek en sociaal vlak.

Investeren in meisjes is tevens goed voor de economie van hun land. Het vermindert ongelijkheid en misbruik, en het zorgt ervoor dat de volgende generatie eerlijkere en betere kansen heeft.

Maak als Plan Ouder het verschil

Als Plan Ouder steun je projecten in de gemeenschap van jouw Plan Kind. Dat betekent dat je niet alleen bijdraagt aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen van jouw Plan Kind, maar ook aan die van kinderen en gezinnen in haar gemeenschap.

Toegang tot kwaliteitsvol onderwijs is een essentieel uitgangspunt. Ontdek meer over het Plan Ouderschap en lees de getuigenissen van Plan Ouders.

1000G21_TestimoniesLP_Slide1

Marie-Pierre en haar Plan kind Lizeth Anabel uit Ecuador

"Omdat ik mij altijd bevoorrecht heb gevoeld dat ik op de juiste plaats in deze wereld geboren ben, wil ik dit geluk graag delen met zij die het minder goed hebben.Wat ik tevens belangrijk vind is dat alle vrouwen waar ook ter wereld de kansen krijgen om hun sterktes en talenten uit te bouwen, elk in zijn gemeenschap."

Vanessa en haar Plan Kind Mimine (11jaar) uit Burkina Faso

Vanessa en haar Plan Kind Mimine  uit Burkina Faso

Ik koos ervoor om een kind, een meisje, te sponsoren via Plan België zodra ik begon te werken.  Ik werd verleid door de globale en regionaal aangepaste hulp van Plan België. Nu helpen de brieven en foto's mij om mijn eigen kinderen bewust te maken van ongelijkheden. 

Alketa en haar Plan Kind Eli (7jaar) uit Dominican Republic

Alketa en haar Plan Kind Eli uit Dominican Republic

“Plan Ouder worden was voor mij een logische keuze toen ik Plan International België leerde kennen, 21 jaar geleden. Het feit dat het Plan Kind en het gezin deelnemen aan Plan projecten waar de lokale bewolking beslist wat er zou moeten gebeuren in hun omgeving spraken mij aan.  Soms een klein steentje bijdragen maakt een groot verschil op lange termijn.”

Ontdek hoe Plan International investeert in onderwijs voor meisjes en luister naar de verhalen van twee Plan Kinderen, Genesis en Nisha.

Word Plan Ouder