Back to top

Het Plan Ouderschap, wat is dat? 

Als Plan Ouder bescherm je de rechten van kinderen en steun je gelijkheid voor meisjes. Je steunt projecten in de gemeenschappen van jouw Plan Kind die kinderen en jongeren in staat stellen hun leven in eigen handen te nemen. Je geeft hen de instrumenten om hun levensomstandigheden te verbeteren en een eerlijkere en rechtvaardigere toekomst op te bouwen. Dankzij jou, komen hun dromen uit. 

Word plan ouder

Meisjes en jongens, want samen staan we sterker 

In al onze projecten besteden wij bijzondere aandacht aan meisjes, omdat zij vaker het slachtoffer zijn van discriminatie, stereotypen, onrechtvaardigheid en geweld, waardoor zij zich niet volledig kunnen ontplooien. De toekomst veranderen, dat begint bij meisjes. 

Deze aandacht voor meisjes betekent echter niet dat jongens worden uitgesloten binnen ons werk. Integendeel, wij nodigen mannen en jongens uit actief deel te nemen aan onze inspanningen om gelijkheid te bevorderen. Gelijkheid is goed voor iedereen, meisjes én jongens. 

202111-MWI-64

Wat doen we concreet met jouw bijdrage? 

Jouw steun biedt kinderen, en jouw Plan Kind in het bijzonder, de kans om een weg in te slaan naar een onafhankelijkheid en vrij leven. Door nu Plan Ouder te worden, help jij toekomstdromen te bieden aan meisjes, jongens én een hele gemeenschap, voor slechts €1 per dag, of 30/maand (€16,5 na belastingvermindering*)  

Concreet steun jij in de regio van jouw Plan Kind projecten die o.a. het volgende mogelijk maken    

  • Het creëren van een veilige leeromgeving, de distributie van schoolmateriaal en de opleiding van leraren,
  • Medische zorg voor zwangere vrouwen, baby's en jonge kinderen,  
  • Bescherming van kinderen tegen geweld,  
  • Aan meisjes die aan gedwongen huwelijken ontsnappen, bieden wij psychologische en fysieke steun, alsmede de mogelijkheid om een opleiding te volgen en een vak te leren. 
Word plan ouder
AYO_CTA_NL