Waarom 1000 meisjes Countdown? 

In ontwikkelingslanden beginnen meisjes vaak met een serieuze achterstand aan het leven. Als hun ouders te weinig geld hebben bijvoorbeeld, om hen naar school te laten gaan. Als ze gedwongen worden te kiezen, geven ze vaak voorrang aan hun zoons. Soms kunnen meisjes niet naar school, simpelweg omdat de weg ernaar toe niet veilig is of omdat ze moeten zorgen voor hun kleinere broertjes en zusjes.  Sommigen worden op hun 13de gedwongen te trouwen en krijgen kinderen terwijl noch zijzelf, noch hun lichaam daar klaar voor is. Bovendien krijgen meisjes vaker te maken met geweld en discriminatie. Gewoon, omdat ze meisjes zijn. 

COVID-19 brengt alles in een stroomversnelling nu heel wat gezinnen hun inkomen hebben verloren. Meer meisjes zullen gedwongen moeten trouwen, omdat hun ouders niet meer voor al hun kinderen kunnen zorgen. Naar school gaan is vaak geen optie meer voor deze meisjes. Dit onrecht moet stoppen.

Daarom deze countdown. Plan International wil samen met jou snel verandering brengen en het leven van 1000 meisjes verbeteren. Dit doen we door gemeenschappen ter plaatse structureel te ondersteunen met bijvoorbeeld waterinfrastructuur en goed onderwijs. Maar ook door in dialoog te gaan met de lokale bevolking om schadelijke praktijken uit te bannen zoals kindhuwelijk en genitale verminking. 

We starten met deze 1000 meisjes en hopen snel veel meer meisjes een beter leven te kunnen geven. Zoals Plan International nu al jaren doet.

Daar hebben we jouw hulp heel hard voor nodig.

Word plan ouder

Laat Nisha meetellen

Als Plan Ouder steun je een meisje als Nisha, uit India. In haar gemeenschap werkt Plan International met jongeren om kindhuwelijken te stoppen en meer kinderen naar school te laten gaan. Nisha gaat bijzonder graag naar school. Haar droom is lerares te worden en andere meisjes te helpen. In een dag in het leven van een Plan Kind neemt Nisha je mee in haar leefwereld. 

Word plan ouder
201611-IND-01-scr (1)

Daarom het Plan Ouderschap

Steun een Plan Kind voor 30 euro per maand en jouw bijdrage krijgt een bijzonder accent: je bouwt een lange, persoonlijke band op met een kind aan de andere kant van de wereld.  Persoonlijk, want je kan hem/haar schrijven en zelfs ter plaatse gaan bezoeken als je dat wil. Jouw relatie met het Plan Kind, zo wijst onderzoek uit, helpt hem/haar om zich in te zetten en de school af te maken. Meer nog, een Plan kind dat regelmatig brieven ontvangt, is een gelukkiger kind dat ook meer zelfvertrouwen krijgt.

Door een kind te sponsoren, wordt jouw hulp vermeningvuldigd omdat je ook de gemeenschap van jouw Plan Kind helpt. Dankzij jouw sponsoring en dat van vele andere Plan Ouders kunnen kinderen naar school gaan, krijgen ze voedzaam eten en proper water en worden ze beschermd tegen kindhuwelijk, genitale verminking en andere gevaren.  


Je kan ook Plan Ouder worden van een jongen, maar met de ‘1000 meisjes countdown’ focussen we ons in de eerste plaats op meisjes. Omdat zij het vaak extra moeilijk hebben. Jongens worden automatisch geholpen in onze projecten aangezien we gemeenschappen in zijn geheel steunen. Plan International laat niemand achter.

Help één meisje uit de duizend. Word Plan Ouder.