Waarom 1000 meisjes Countdown? 

In ontwikkelingslanden beginnen meisjes vaak met een serieuze achterstand aan het leven. Als hun ouders te weinig geld hebben bijvoorbeeld, om hen naar school te laten gaan. Als ze gedwongen worden te kiezen, geven ze vaak voorrang aan hun zoons. Soms kunnen meisjes niet naar school, simpelweg omdat de weg ernaar toe niet veilig is of omdat ze moeten zorgen voor hun kleinere broertjes en zusjes.  Sommigen worden op hun 13de gedwongen te trouwen en krijgen kinderen terwijl noch zijzelf, noch hun lichaam daar klaar voor is. Bovendien krijgen meisjes vaker te maken met geweld en discriminatie. Gewoon, omdat ze meisjes zijn. Deze ongelijkheid moet stoppen.

Daarom deze countdown. Plan International wil samen met jou snel verandering brengen en het leven van 1000 meisjes een heel stuk verbeteren. Door gemeenschappen ter plaatse structureel te ondersteunen. Met soms heel eenvoudige, doeltreffende zaken als het plaatsen van een toilet in een school. We starten met deze 1000 meisjes. En hopen snel veel meer meisjes een beter leven te kunnen geven. Zoals Plan International nu al jaren doet.

Daar hebben we jouw hulp heel hard voor nodig.

Word plan ouder

Laat Nisha meetellen

Als Plan Ouder steun je een meisje als Nisha, uit India. In haar gemeenschap werkt Plan International met jongeren om kindhuwelijken te stoppen en meer kinderen naar school te laten gaan. Nisha gaat bijzonder graag naar school. Haar droom is lerares te worden en andere meisjes te helpen. In een dag in het leven van een Plan Kind neemt Nisha je mee in haar leefwereld. 

Word plan ouder
201611-IND-01-scr (1)

Daarom het Plan Ouderschap

Steun een Plan Kind voor 30 euro per maand en jouw bijdrage krijgt een bijzonder accent: je bouwt een lange, persoonlijke band op met een kind aan de andere kant van de wereld.  Persoonlijk, want je kan hem/haar schrijven en zelfs ter plaatse gaan bezoeken als je dat wil. Jouw relatie met het Plan Kind, zo wijst onderzoek uit, helpt hem/haar om zich in te zetten en de school af te maken. Meer nog, een Plan kind dat regelmatig brieven ontvangt, is een gelukkiger kind dat ook meer zelfvertrouwen krijgt.

Met de ‘1000 meisjes countdown’ focussen we ons in de eerste plaats op meisjes. Omdat zij het vaak extra moeilijk hebben. Tegelijkertijd, omdat we gemeenschappen structureel steunen eerder dan individuen, helpen we automatisch ook de jongens. Want Plan International laat niemand achter. Dankzij jouw steun.

Help één meisje uit de duizend. Word Plan Ouder.